Blog'da Ara

30 Eylül 2015 Çarşamba

Travian'a Başlangıç (Askerler Romalılar)

TRAVİAN'A BAŞLANGIÇ


ROMALILAR
Romalılar hem saldırı hem savunma oynanabilen bir ırktır. Romalılar oyunun gidişatını değiştirebilir. Oyunun başlarında pek etkili gözükmeselerde oyunun ortalarında ve sonlarında oyunun kaderini Romalılar belirler. Oyunu kazanmakta, kaybetmekte Romalı oynayan oyuncuların stratejisi ve taktiğine bağlıdır. Romalı genelde profesiyonel oyuncuların tercihidir. Askerlerinin çok kuvvetli olmasındandır. Fakat kötü yanı maliyetli asker üretimidir. Roma ırkında 8 tane asker cinsi bulunmaktadır. Bunlar Lejyoner, Pretoryan, Emperyan, Equites Legati, Equites Imperatoris, Equites Caesaris, Koçbaşı, Ateş Mancınığı'dır. Ayrıca yayılmak (yeni köy kurmak) için 2 çeşit askeri birimi (Not: Askeri birimden daha çok köy halkı demek daha mantıklıdır.) vardır. 



LEJYONER

Lejyoner, her alanda eğitimli olduğu için hem saldırıda hem de savunmada başarılıdır. Romalıların basit ve evrensel piyade askeridir. Çok yönlü kullanıldıkları için hem saldırı hem savunma yapabilmektedirler. Fakat bana kalırsa Lejyoner süvari (atlı) askerlere karşı savunma askeridir.  Hammadde taşıma kapasitesi 50'dir. Saatteki hızı 6 sektördür. Tahıl tüketimi (saatlik) 1'dir. Saldırı değeri 40'dir. Savunma değeri piyadeye karşı 35, Süvariye karşı 50'dir. Saldırıda kullanılabilmektedir. Fakat süvari birliklere karşı savunma askeridir. Oyunun başlarında yağmaya gönderebilirsiniz. Fakat oyunun gidişatına göre süvari birliklerine karşı savunma askeri olarak kullanabilirsiniz. Lejyoner eğitebilmek için Kışla seviyenizin 1 olması yeterlidir. 

PRETORYAN

Pretoryan, Romalıların piyade askerine karşı etkili piyade savunma askeridir. Bu askerler Roma senatosunu korumak için eğitilmiş özel asker türüdür. Ağır ve çok uzun süreli savunma eğitimi aldıkları için savunmada çok başarılıdırlar. Süvari birliklerine (atlılara) karşı zayıftırlar. Savunma alanında Lejyonerden çok daha üstündürler. Fakat Süvari savunmasında Lejyoner daha iyidir. Pretoryan savunma oynayacak Romalıların vazgeçilmezidir. Piyade birliklerine karşı en etkili askeri birimdir. Zırhlarının arttırılması halinde oyunun savunma kaderini belirlerler. Oyunun sonlarında en etkili savunma askeri türüdür. Hammadde taşıma kapasitesi 20'dir. Saatteki hızı 5 sektördür. Tahıl tüketimi (saatlik) 1'dir. Saldırı değeri 30'dur. Savunma değeri piyadeye karşı 65, Süvariye karşı 35'dir. Pretoryan eğitebilmek için Kışla seviyeniz 1, Akademi seviyeniz 1 ve Zırh Dökümhanesi seviyenizin 1 olması gerekmektedir.

EMPERYAN

Emperyan, Romalıların saldırı askeridir. Romalıların asıl saldırı gücünü teşkil etmektedir. Emperyan saldırıda çok güçlüdür. Ayrıca çok hızlıdır. Rakip savunma güçlerinin korkulu rüyasıdır. Rakip kuvvetleri kısa sürede çok ağır darbeler vururlar. Fakat her güzel şeyin bir bedeli vardır. Eğitim maliyeti pahalı ve uzun sürmektedir. Oyun sonunu getiren büyük orduların vazgeçilmezidir. WOW yıkım ordularında sıkça görülmektedir. Hammadde taşıma kapasitesi 50'dir. Saatteki hızı 7 sektördür. Tahıl tüketimi (saatlik) 1'dir. Saldırı değeri 70'dir. Savunma değeri piyadeye karşı 40, Süvariye karşı 25'dir. Piyadeye karşı savunmada ortalama bir güce sahiptir. Fakat kesinlikle savunma için kullanılmamalıdır. Emperyan eğitebilmek için Kışla seviyeniz 1, Akademi seviyeniz 5, Zırh Dökümhanesi seviyenizin 1 olması gerekmektedir.

EQUİTES LEGATİ

Equites Legati, Romalıların keşif asker türüdür. Hızlı, sevimli ve kurnazdırlar. Equites Legati, rakiplerin kaynak miktarını, asker sayısını, bina seviyelerini öğrenmeye yarayan Süvari (atlı) askeridir. Equites Legati sadece gönderilen köyün bilgilerini gösterir. Ayrıca rakip oyuncuda casus yoksa ya da casus olup da Equites Legati sayınızın fazla olması durumunda rakibinizin bilgilerine ulaşırsınız. Equites Legati (yani Casus) ile saldırırken iki seçenek önümüze gelmektedir. Hammadde ve düşman gözetle veya Düşmanı ve cephaneleri gözetle. Cermenlerin Casus'undan daha hızlıdır. Fakat gel gelelim Cermenlerin Casus'undan daha fazla tahıl tüketimi vardır. Hammadde taşıma kapasitesi 0'dır. Saatteki hızı 16 sektördür. Tahıl tüketimi (saatlik) 2'dir. Saldırı değeri 0'dır. Savunma değeri piyadeye karşı 20, Süvariye karşı 10'dur. Kesinlikle savunma ve saldırı yapmayınız. Equites Legati sadece gözetleme işine yaramaktadır. Equites Legati Romalı oynayanların bütün köylerinde bulunması gereken bir askeri türdür. Equites Legati eğitebilmek için Akademi seviyenizin 5, Ahır seviyenizin 1 olması gerekmektedir.


EQUİTES IMPERATORİS

Equites Imperatoris, Romalıların standart süvari (atlı) birliğidir. Equites Imperatoris çok hızlı ve çevik değildir. Fakat çok etkili silah ve kaliteli zırhlara sahiptirler. Zırhların geliştirilmesi durumunda oyunun kabus yaratan askeridir. Hazırlıksız olan rakiplerin kabusudur. Çok iyi bir süvari (atlı) saldırı birliğidir. Saldırıda olduğu kadar savunmada da ortalama değere sahiptirler. Tabiki bu süvari birliklerinin maliyetinin yüksek olduğunu unutmayalım. Hammadde taşıma kapasitesi 100'dür. Saatteki hızı 14 sektördür. Tahıl tüketimi (saatlik) 3'dür. Saldırı değeri 120'dir. Savunma değeri piyadeye karşı 65, Süvariye karşı 50'dir. Belirttiğim gibi üretimi çok maliyetlidir. Ayrıca tahıl tüketimi fazladır. Saldırının olmazsa olmasıdır. Oyunun ortalarında ve sonlarında büyük orduların çoğunda ve WOW yıkım ordularında muhakkak bulunmaktadır. Equites Imperatoris eğitebilmek için Ahır seviyeniz 5, Akademi seviyenizin 5 olması gerekmektedir.

EQUİTES CEASARİS

Equites Ceasaris, Romalıların çift taraflı olarak kullanabildiği çok güçlü süvari (atlı) asker türüdür. Hem savunma hem saldırı askeri olarak kullanılır. Çok ağır ve yavaş süvari (atlı) askerdir. Yavaştır fakat ağır zırh ve iyi donatılmaları halinde oyunun kapanışını ve oyunun hakimiyetini kontrol altına alırlar. Daha az hammadde taşımaktadır. Ayrıca tahıl tüketimi fazladır. Üretimi aşırı maliyetlidir. Yetiştirmesi uzun zaman almaktadır.  Hammadde taşıma kapasitesi 70'dir. Saatteki hızı 10 sektördür. Tahıl tüketimi (saatlik) 4'dür. Saldırı değeri 180'dir. Savunma değeri piyadeye karşı 80, Süvariye karşı 105'dir. Çift taraflı olarak hem savunmada hem saldırıda kullanabilmektedir. Equites Ceasaris eğitebilmek için Ahır seviyeniz 10, Akademi seviyenizin 5 olması gerekmektedir.

KOÇBAŞI

Koçbaşı, Romalı ırkının saldırıda rakiplerin sur/çit/toprak siperini yıkmak için kullanılan yardımcı bir askeri ırktır. Koçbaşı rakiplerin duvarlarını yıkarken yanındaki saldırı askerlerinizde rahatlıkla savunma hattını geçebilecektir. Tek başına saldırı için kullanılabileceği gibi, tek başına saldırı için kullanılmamalıdır. Hammadde taşıma kapasitesi 0'dır. Saatteki hızı 4'dür. Tahıl tüketimi (saatlik) 3'dür. Saldırı değeri 60'dır. Savunma değeri piyadeye karşı 30, süvariye (atlılara) karşı 75'dir. Tek başına saldırıya gönderilmemesi gerektiği gibi, tek başına savunmada yaptırılmamalıdır. Koçbaşı masraflı ve çok zaman isteyen bir asker türüdür. Koçbaşı eğitebilmek için Akademi seviyeniz 10 ve Tamirhane seviyeniz 1 olması gerekmektedir. 

ATEŞ MANCINIĞI

Ateş Mancınığı, rakibin üretim alanları ve binalarını yıkmak için kullanılan uzun mesafeli ve çok etkili bir (araç) askeri birimdir. Bunun yanı sıra çok etkili bir silah olmasına rağmen kötü yanı zayıf olmasıdır. Neredeyse tamamen savunmasızdır. Bu nedenle saldırılarda tek başına yollanmamalıdır. Muhakkak yanlarında başka saldırı askerleri olması gerekir. Ateş Mancınığı çok masraflı ve çok zaman isteyen bir asker türüdür. Hammadde taşıma kapasitesi 0'dır. Saatteki hızı 3'dür. Tahıl tüketimi (saatlik) 6'dır. Saldırı değeri 75'dir. Savunma değeri piyadeye karşı 60, süvariye (atlılara) karşı 10'dur. Cermenlerin Mancınığına nazaran saldırı değeri yüksektir. Savunmada Galya Mancınığından savunma değeri yüksektir.  Tahıl tüketimi fazladır. Askeri üs seviyesine göre düzgün nişan almaktadır. Seviye 10'un altındaki askeri üsleri olan oyuncularda rastgele atışlarda sığınak, taşçı ve tuzakçıyı hedef alabilmektedir. Seviye 10 üzerinde ise mancınıkların hedef alması netleşir ve hedef alacağı binalar ve hammadde alanları çoğalır. Askeri üs 20 olduğunda ise mancınık çift atış yapabilmektedir. Çift atışı ister rastgele ister isek istediğimiz yeri seçerek yıkabiliriz. Yıkım için gerekli ve oyunun en önemli parçasıdır. Ateş Mancınığı eğitebilmek için Tamirhane seviyeniz 10 ve Akademi seviyeniz 15 olması gerekmektedir.

SENATÖR

Senatör, yayılmak (köy kurmak) için kullanılan bir türdür. Asker türü değildir. Romalı halkın seçmiş olduğu liderdir. Senatör çok iyi bir konuşmacıdır. Halkı nasıl ikna edeceğini çok iyi bilir. Başka şehirdeki halkları ikna ederek kendi tarafında savaşmalarını sağlayabilir. Senatör her konuşma yaptığında o şehrin bağlılığı her seferinde belli bir oranda düşmektededir. Bu da Senatör tamamen köyü ele geçirene kadar devam etmektedir. Tabi ki bu aynı köye birden çok kez Senatörü göndereceğiniz anlamına gelmektedir. Senatör en az 3 kere de en fazla 5 kere de köyü ele geçirmektedir. Hammadde taşıma kapasitesi 0'dır. Saatteki hızı 4'dür. Tahıl tüketimi (saatlik) 4'dür. Saldırı değeri 40'dır. Savunma değeri piyadeye karşı 60, süvariye (atlılara) karşı 40'dır. Kesinlikle Senatör ile tek başına saldırı yapmayın ve ayrıca Senatör ile savunma yapmayın. Köy reislemek için Senatör'ün yanında muhakkak saldırı askeri olmalıdır. Tek başına ölme ihtimali yüksektir. Aşırı derecede masraflı ve eğitimi uzun sürmektedir. Bu nedenle çok dikkatli olunmalıdır. Senatör eğitebilmek için Köşk/Saray seviyeniz 10, Askeri Üs seviyeniz 10, Akademi seviyeniz 20 olmalıdır. Senatör Köşk ve Saray 10. seviye olduğunda 1 er tane eğitilebilmektedir. Saray 15 seviye olduğunda 1 tane daha eğitilebilmektedir. Saray 20 seviye olduğunda 1 tane, Köşk 20 seviye olduğunda 1 tane Senatör eğitilebilmektedir. Saray'dan 3 adet Senatör eğitebilmekteyiz. Fakat Köşk'de 2 tane eğitebiliyoruz. İşin püf noktası Saray'dan Senatörü çıkarmak daha karlıdır.

GÖÇMEN

Göçmenler, yayılmak (köy kurmak) için kullanılan bir türdür. Asker türü değildir. Daha çok cesur ve istekli Romalılardır. Uzun eğitimlerin ardından halkına yararlı yerler bulmak ve yeni köy kurmak için evlerini bırakıp şehri terk ederler. Yolculuk ve yeni yerler bulmak zor olduğu için 3 göçmen beraber hareket etmek zorundadır. Yani tek bir göçmen ile köy kurulmamaktadır. 3 göçmen ile yeni bir köy kurulmaktadır. Ayrıca yeni köy kurmak için yanlarına her hammaddeden (odun, tuğla, demir, tahıl) 750'şer tane yanlarında götürmektedirler. Yeni köy kurulduğunda 750'şer hammadde köyde bulunuyor olacaktır. Hammadde taşıma kapasitesi 3000'dür. Saatteki hızı 5'dir. Tahıl tüketimi (saatlik) 1'dir. Saldırı değeri 10'dur. Savunma değeri piyadeye karşı 80, süvariye (atlılara) karşı 80'dir. Göçmen eğitebilmek için 10 seviye Köşk/Saray bulunmalıdır. Köşk 10. seviyede 3 adet, 20. seviyede 3 adet göçmen eğitilebilmekte ve 2 köy kurulabilmektedir. Fakat Saray 10. seviye 3 adet, 15. seviye 3 adet ve 20. seviyede 3 adet eğitilebilmekte ve 3 köy kurulabilmektedir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder