Blog'da Ara

2 Ekim 2015 Cuma

Birlik Nedir?


BİRLİK NEDİR? FAYDALARI NELERDİR?
Birlik; Travian oyununu oynayanların yararlarını korumak için kurulan oyuncular topluluğudur. Nitekim beraber hareket etmek ve her bir oyuncunun yardımıyla başarılı olmak için birlik kurulur.
Birlikler neden vardır. Travian oyunun amacı stratejidir. Her bireyin kendine özgü bireysel stratejileri olabileceği gibi, her birliğinde birer stratejisi vardır. Oyuncular tek başlarına herkesle mücadele edememektedirler. Bu nedenle oyuncuların yararı için birlikler vardır.

Peki birlik nasıl kurulur? Herkes birlik kurabilir mi?
Elçilik seviyesi 3 olan bütün oyuncular birlik kurabilir. Fakat her kurulan birlik ayakta kalmamaktadır. Bunun bir sürü sebebi vardır. En önemlisi ise birlik diplomasisinin iyi yapılamamasıdır. Ayrıca birliktekilerin güçlü olması gerekmektedir.

Birlik niçin gereklidir?
Yukarıda belirttiğim gibi birlikler oyuncuların yararını gözetmek için kurulur. Bu bağlamda birlik olmadan her oyuncu bir hiçtir diyebiliriz. Çünkü 1 oyuncuya 10 kişi birden saldırsa bu oyuncu oyunu bırakacaktır. Fakat birlik içinde bulunan birlik oyuncuları birbirlerini koruyarak bu saldırıları durdurabilirler. Birlikte bulunan kendi dostlarına ve aşağıdaki Birlik Diplomasisi Nedir? başlığında açıklandığı savaşta gözüken birlik dostlarına kesinlikle saldırı ve yağma atılmamalıdır.

Birlik kaç kişiliktir?
Birlik en az 1 en fazla 60 kişiden oluşmaktadır. 



Birlik Diplomasisi Nedir?
Özellikle bu konuyu bilmeyen bir sürü arkadaşımız var. Bu konuya çok dikkat edin, Birlikler arasında diplomasinin 3 şekli vardır Birleşme, Ateşkes ve Savaşta olduğunuz oyuncular. Birleşme ve Ateşkes bölümüne sadece 3 er tane birlik ismi yazılabilmektedir. Bu nedenle daha fazla birleşme ve ateşkes yapabilmek için çözüm yolu ise savaşta olduğunuz oyuncular kısmına 3'ten fazla birlik ismi yazılabilir (Sınırsız). Bunu travianı önceden oynayan herkes bilmektedir. Fakat bilmeyenler için öğretmek açısından bu konuyu yazıyorum.
UNUTMAMANIZ GEREKEN EN ÖNEMLİ ŞEY SAVAŞTA OLDUĞUNUZ OYUNCULAR KISMINDA BULUNAN BİRLİKLER DOST BİRLİKLERDİR. BU NEDENLE BU BİRLİKLERİ SAVAŞTAYIZ DİYEREK SALDIRMAYIN. BU KONUYLA İLGİLİ YÖNETİMİNİZLE MUHAKKAK İRTİBATA GEÇİNİZ. ONLAR SİZE KONUYLA İLGİLİ BİLGİLENDİRSİN. FAKAT BÜTÜN BİRLİKLERDE O KISIM DOST BİRLİKLER İÇİN KULLANILMAKTADIR.
BİRLİĞİN İYİ YANLARINI BİR FOTOĞRAFLA GÖSTERELİM.

Görüldüğü gibi birlik ile birlikte oyuncular başarılı olmaktadır. Birlik olmadan tek bir oyuncu tek başına başarılı olamayacaktır. Bu nedenle oyuna başlayanlar sağlam ve iyi bir birlik bulmak zorundadır. Ayrıca birliğin dağılımı da çok önemlidir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder