Blog'da Ara

2 Ekim 2015 Cuma

Travian'ın Püf Noktaları (CERMEN İÇİN)

C E R M E N
Cermen ırkı için daha önce Travian'a Başlangıç (Cermen Asker) başlığı altında sizler için Cermen askerlerini tanıtmıştık. Öncelikle Cermen ırkının askerlerini tanıyınız. Daha sonra bu yazımı okuyunuz...

Şimdi burada sizlere Cermen ırkının oynanış tarzı, Cermen ırkı stratejisi ve Cermen ırkının püf noktalarını anlatacağım. Cermen ırkı askeri bol eğitilebilen ve basılabilen bir ırktır. Cermen ırkını genelde saldırı ve yağma yapmak isteyen oyuncular oynamaktadır. Cermen ırkının saldırı ve yağmacı olduğunun bir kanıtı Tokmak Sallayanlar'dır. Nitekim ilk Kışla binası kurulduğu zaman hiç bir şey gerekmeden Tokmak Sallayan basılabilmektedir. Bu da Cermen'in saldırı ve yağmacı olduğunun bir diğer kanıtı niteliğindedir. 

Cermen ırkı ile mutlaka saldırı oynanmasını tavsiye ediyorum. Oyunun ilk başlangıcında çabuk eğitilebilen (patır patır Tokmak Sallayan basmak) Tokmak Sallayan'ı sayesinde bol yağma yapılabilmektedir. Bol yağma ile binalar, hammadde alanları kurabilir veya yükseltebilir ya da asker basabilirsiniz. (Daha bol yağma için) Oyunun ilk başlangıcında muhakkak görevleri yapıyoruz. Peki görevler neden önemli... Görevleri yaparken Travian bize kolaylıklar sağlamaktadır. Bu kolaylıklar sayesinde oyunda daha çabuk ilerlemekteyiz.Bu nedenle oyuna başlarken öncelikli hedefimiz bu görevleri yapmaktır. Oyuna başladık kahramanı maceraya gönderme durumuna geldik. O durumdan önce sizlere önerim muhakkak Hammadde ve tahıl deposunu 2. seviyeye getirmeniz olsun. Çünkü kahraman ilk macerasından ya bilgelik kitabı ve yahut Hammadde getirmektedir. Genelde benim denk geldiğim hammaddeydi. Bu nedenle ilk işimiz bu olmalıdır. Bu oyun hem gelişim yapılması hem de asker basılması gereken bir oyun. Asker şart asker olmadan oyunun amacı kalmaz. Gelişimi her şekilde yapabiliriz. Fakat asker olmadan hiç bir şey yapamayız. Kesinlikle oyunun ilk başlarında sürekli yağma yapmak için Tokmak Sallayan basıyoruz. Altın ile oynuyorsak muhakkak asker kaçırmak için 100 altın vererek gold üye olalım. Gold üye (Bkz. Gold Üyelik Nedir?) olduktan sonra saldırı almanız durumunda askeriniz otomatik olarak köyden kaçacaktır. Ne kadar çok yağma o kadar çok gelişim ve asker demektir. Neticesinde asker basmak çok önemlidir. Cermen ırkının büyük saldırı orduları kurduğu ve WOW yıkım orduları kurduğu görülmektedir. Cermen ırkının büyük orduları bu oyunun bir mihenk taşıdır. 

Cermen ile yağmaya çıktığımızda nelere dikkat etmeliyiz. Öncelikle oyunun başlarında tuzakçısı olan Galya ırkından (Bkz. Binalar (GALYA İÇİN)) uzak durmalıyız. Tuzakçı askerlerimizi esir almakta ve buda bizi yağmadan aksatmaktadır. Bir de çoğu arkadaşın düştüğü bir hata var. Kesinlikle Galyalılara (nitekim tuzakçı olanları tespit olduktan sonra) kahraman ile yağma veya saldırı yapmayınız. Çünkü çoğu arkadaşın yaptığı bu hata kahramanınızın tuzakçı tarafından esir alınmasına neden olmaktadır. Bu da oyunun başlarında maceraların bol olduğu dönemde sizleri zor duruma düşürmektedir. 

Cermen oynayanlar kesinlikle bol bol Tokmak Sallayan basarak çevresindeki rakip oyuncuları yağmalamalıdır. Tabi Cermen'in bir dezavantajı ise savunmasının ilk başlarda olmamasıdır. Cermen askerleri yazımı inceledikten sonra bunu neden söylediğimi anlayacaksınız. Bu nedenle Cermen oynayanların güvenebileceği yanında yer alabileceği bir birliğe ihtiyacı vardır. (Birlik: Travian oyununda, oyunu oynayanlar aralarında kurduğu bir topluluktur. Bu topluluk en fazla 60 kişiden oluşmaktadır. (Bkz. Birlik Nedir)) Eğer güvenebileceği bir birlik bulamazsa tek başına ezilebilmektedir. Bu nedenle sağlam bir birlikte bulunmanız şarttır. 

Sürekli bahsediyorum asker basın diye. Bunun bir diğer nedeni de şudur. Gold üye olduğunuzda otomatik yağma seçenekleri açılacak ve sürekli yağmaya gittiğiniz köyleri bu listeden takip edebileceksiniz. Cermenin diğer kötü yanı ise ucuz askeri olmasına rağmen askeri çok güçsüzdür. (Bkz. Travian'a Başlangıç (Cermen Asker))  Oyunun başlarında bol bol tokmak sallayan basıp bol bol yağma yapıyoruz. Akademi'den Balta Sallayan araştırdıktan sonra artık Balta Sallayan basacağız. Çünkü Cermen askeri hakkında yazdığım yazıda da belirttiğim gibi Tokmak Sallayan çok güçsüzdür ve yerini Balta Sallayan alması gerekmektedir. Yazımızda büyük ordulardan bahsetmiştik. Cermenin büyük ordularında Tokmak Sallayanlara rastlanmamaktadır. Genellikle Balta Sallayan ve Toyton mevcuttur. Cermen ile saldırı oynayan oyuncular muhakkak Balta Sallayan ve Toyton araştırması yapınız. Bu iki asker türü Tokmak Sallayana nazaran daha güçlüdürler ve rakiplere karşı kolay kolay yenilmemektedirler. 

Ayrıca hangi ırk olursa olsun oyunun başlarında yağma vermemek için muhakkak 6000'lik sığınak kurmamız şarttır. Bunun nedeni ise yağma vermemektir. Yağma verilmeyen her hammadde ileride bize faydalı bir şekilde lazım olacaktır. Verdiğimiz her hammadde ise bize saldırı olarak (asker basılarak) geri dönecektir. Bu nedenle 6000'lık sığınak şarttır. Daha sonra bunun yanı sıra toprak siperi seviyemizi muhakkak yükseltmemiz de yine yağma için gelenlerin askerinin ölmesine neden olmaktadır. Nitekim Toprak Siperiniz ne kadar yüksek olursa yağmaya gelen kişi o kadar çok asker kaybedecektir. Ayrıca sığınakların olmasıda yağma vermenizi engelleyeceği gibi, yağmaya gelenlerin boş dönmesi sonucunda bu kişileri bıktıracaktır. Peki biz yağmaya giderken ölmemek için ne yapmalıyız? Tabi ki askerlerimizin zırhlarını geliştirmeliyiz. Zırhları nasıl geliştireceğiz? Zırh dökümhanesinden geliştireceğiz. (Bkz. Binalar (CERMEN İÇİN)) Cermen hakkında bilmeniz gerekenler bu şekilde. Merak ettikleriniz ve öğrenmek istediklerinizi yoruma yazın. Sizlere sorduğunuz soruların cevaplarını vereceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder