Blog'da Ara

5 Ekim 2015 Pazartesi

Travian'ın Püf Noktaları (GALYA İÇİN)

G A L Y A
Galya ırkı için daha önce Travian'a Başlangıç (Galyalılar Asker) başlığı altında sizler için Galya askerlerini tanıtmıştık. Öncelikle Galya ırkının askerlerini tanıyınız. Daha sonra bu yazımı okuyunuz...
Sizlere Galya ırkının oynanış tarzı, Galya ırkının stratejisi, Galya ırkının püf noktalarına anlatacağım. Galya ırkı savunma oynayacaklar için biçilmez bir kaftan niteliğinde bir ırktır. Adeta savunmanın bel kemiğidir. Galya ırkının savunmacı olduğunun ilk kanıtı Phalanx'dır. Nitekim ilk Kışla binası kurulduğu zaman hiç bir şey gerekmeden Phalanx basılabilmektedir. Bu da savunmacı bir ırk olduğunun bir göstergesidir.

Galya ırkı ile mutlaka savunma oynanmasını tavsiye ediyorum. Ben şahsen Galya oynadığımda savunma oynuyorum. Oyunun başlarında yağma yapmak için bütün saldırı oynayanlar bütün köylere saldırmaktadır. (Birlik Oyuncuları Hariç. Bkz. Birlik Nedir?)Fakat oyunu bilen oyuncuların yapmadığı ama oyuna yeni başlayanların yaptığı bir hata vardır. Galya'ya yağmaya gelmek. Galya savunması kuvvetlidir. Ayrıca savunmasını destekleyen binalara sahiptir ( Bkz. Binalar (GALYA İÇİN)). Oyunun ilk başlangıcında muhakkak görevleri yapıyoruz. Peki görevler neden önemli... Görevleri yaparken Travian bize kolaylıklar sağlamaktadır. Bu kolaylıklar sayesinde oyunda daha çabuk ilerlemekteyiz.Bu nedenle oyuna başlarken öncelikli hedefimiz bu görevleri yapmaktır. Oyuna başladık kahramanı maceraya gönderme durumuna geldik. O durumdan önce sizlere önerim muhakkak Hammadde ve tahıl deposunu 2. seviyeye getirmeniz olsun. Çünkü kahraman ilk macerasından ya bilgelik kitabı ve yahut Hammadde getirmektedir. Genelde benim denk geldiğim hammaddeydi. Bu nedenle ilk işimiz bu olmalıdır. Bu oyun hem gelişim yapılması hem de asker basılması gereken bir oyun. Asker şart asker olmadan oyunun amacı kalmaz. Gelişimi her şekilde yapabiliriz. Fakat asker olmadan hiç bir şey yapamayız. Kesinlikle oyunun başlarında yağma vermemeye çalışmalıyız. Galya ırkı ister altın ile (gold üyelikli) ister altınsız oynanabilen bir ırktır yeter ki online süremiz yüksek olsun (Bkz. Gold Üyelik Nedir?) Aksi takdirde askerlerimiz kesilebilmektedir. Peki altınsız oynarken askerleri ne yapmalıyız. Oyunda olmadığınız süre zarfında (varsayalım gece yatarken 8 saatlik uykuda) bu olmadığınız süre kadar askerlerinizi birlik arkadaşlarınıza (Bkz. Birlik Nedir?) aynı süre zarfında olana destek atabilirsiniz. Oyuna girdiğinizde askerlerinizi geri çekebilirsiniz. 

Oyunun başlarında yağma vermemek çok önemlidir. Galyanın savunmacı askeri olduğunu ve savunmasını destekleyen binalar olduğunu söyledim. Bu binalar nelerdir. Tuzakçı ve Çit'tir (Binalar hakkında ayrıntılı bilgi almak için Bkz. Binalar (GALYA İÇİN)). Peki ne işe yarar bunlar. Tuzakçı adında anlaşıldığı gibi tuzakların bulunduğu bir binadır. Tuzakçı seviyenize göre tuzak sayıları artmaktadır (Tuzakçı seviyelerine göre tuzak sayılarını öğrenmek için Bkz. Binalar (GALYA İÇİN)). Galyanın oyun başında ilk yapması gereken şey tuzakçı kurmaktır. Tuzakçı yağmaya gelen askerleri yakalayacak ve yağmaya gelenleri bezdirecektir. Ayrıca Phalanx savunması muhakkak olması gereklidir. Lakin çoğu oyuna yeni başlayan oyuncuların yaptığı bir hata oyun başında Phalanx ile yağmaya savunma yapmaktır. Bu hatayı yapmayın. Oyunun ilerleyen zamanlarında çok işinize yarayacaktır.

Tuzakçının yanı sıra Çit seviyenizin yüksek olması gerekmektedir. Bu da Galya oynayan sizler için bir avantajdır. Galyanın dezavantajı ise Tuzakçının esir aldığı askerlerin Tahıl Tüketimi esir alınan köyden karşılanmaktadır. Fakat oyunun başlarında Tuzakçı dezavantaj değil çok iyi bir avantajdır. Ayrıca tuzak kurmak hammadde istemektedir. Aynı asker basılıyor gibi. Bu nedenle de bir dezavantaj görülebilir. Lakin sürekli dediğim gibi tuzakçı şarttır. Askerlerden bahsedersek Phalanx ve Druyid savunmanın vazgeçilmez askerleridir. Phalanx ve Druyid oyunun ilerleyen zamanlarında büyük savunma ordularında ve WOW savunmalarının vazgeçilmez askerleridir. Bu ırkda da söyleyeceğim tek şey bol bol asker basın. Savunma askeriniz ne kadar çok olursa ileride gelebilecek saldırılarda kendinizi savunmanız kolay olacaktır. Tabi ki bu ırkı oynayanlarda yalnız başlarına ezilecektir. Fakat bir birliğe üye olup yardımlaşarak oynarlarsa daha farklı olacaklardır. Savunmacılar bu oyunun mihenk taşı oyunu belirleyen kişiler olmaktadır. 

Ayrıca hangi ırk olursa olsun oyunun başlarında yağma vermemek için muhakkak 6000'lik sığınak kurmamız şarttır. Bunun nedeni ise yağma vermemektir. Yağma verilmeyen her hammadde ileride bize faydalı bir şekilde lazım olacaktır. Verdiğimiz her hammadde ise bize saldırı olarak (asker basılarak) geri dönecektir. Bu nedenle 6000'lık sığınak şarttır. Daha sonra bunun yanı sıra Çit seviyemizi muhakkak yükseltmemiz de yine yağma için gelenlerin askerinin ölmesine neden olmaktadır. Nitekim Çit seviyeniz ne kadar yüksek olursa yağmaya gelen kişi o kadar çok asker kaybedecektir. Ayrıca sığınakların olmasıda yağma vermenizi engelleyeceği gibi, yağmaya gelenlerin boş dönmesi sonucunda bu kişileri bıktıracaktır. Peki biz ne yapmalıyız? Muhakkak Tuzakçı ve Çit kurmalıyız. Oyun başlarında tuzakçı şarttır. Tabi ki askerlerimizin zırhlarını geliştirmeliyiz. Zırhları nasıl geliştireceğiz? Zırh dökümhanesinden geliştireceğiz. (Bkz. Binalar (GALYA İÇİN)) Galya hakkında bilmeniz gerekenler bu şekilde. Merak ettikleriniz ve öğrenmek istediklerinizi yoruma yazın. Sizlere sorduğunuz soruların cevaplarını vereceğim.

2 yorum: